top of page
  • Skribentens bildSonja

Att falla och resa sig igen 💪

Då livet tog en oväntad vändning och företagandet tvingats på paus




Jag var på NLP- utbildning i Stockholm, en breddning av min kompetens som coach. Full av ny kunskap och inspiration såg jag fram emot att komma hem och kunna ta in detta i coachingen med mina kunder.

Då plötsligt hände det som inte fick hända, ett olyckligt fall som ledde till benbrott, operation och en lång sjukskrivning.


Jag förstod det inte där, nyopererad och fullpumpad med smärtstillande, att jag genomgått en operation som skulle sätta det vanliga livet på paus en längre tid.

Eller om jag inte ville förstå, skyddsmekanismen "förnekelse" var säkert inblandad i stunden.


Det var många coachingar som behövde skjutas upp på obestämd tid, liksom föreläsningar, kursstarter och kundbesök.

Att se allt detta raderas ur kalendern, inse att jag inte kunde göra något åt detta, kändes allt annat än kul. Jag som sett så fram emot allt det inplanerade!


Men, livet kom som sagt emellan mig och möjligheten att förverkliga mina planer.


Att acceptera det har varit jobbigt men nödvändigt. Att ta emot alla tankar och känslor som det fört med sig. Tankar om varför detta hände och varför just mig har förstås susat genom hjärnan ett otal gånger. Men det finns ingen som kan ge ett svar på det. Med andra ord onödigt att lägga energi på sådana tankar, jag låter dem komma men även passera lika snabbt.


Jag valde att fokusera på min målbild för företagandet/ mig som företagare och varje dag göra något, om än bara litet, för att komma mot målet. Det har peppat mig då måendet och smärtan varit som värst. Att en dag kommer jag att vara där, vid mitt mål!


En dryg vecka efter operationen hade jag förlikat mig med att läget är detta och idag vet jag att jag kommer starkare ur detta. Det ger mig också en ny erfarenhet som jag har nytta av i mitt arbete som coach. En smärtsam och kostsam erfarenhet förvisso, men jag vet att jag har nytta av den då jag åter kan börja coacha.



"Dom säger att allt som händer har en mening. Vissa dagar skulle jag bra gärna vilja ha koll på den där meningen."

(facebook.com/herregudco)





185 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page